Pannendaken

Het pannendak is in België de meest voorkomende dakbedekking en is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. U heeft de keuze uit keramische en betonnen dakpannen.

Keramische dakpannen

Deze dakpannen worden gemaakt van klei, deze klei wordt gebakken en worden optioneel voorzien van ene glazuurlaagje. Op deze manier gaan ze tientallen jaren mee. De voordelen van keramische pannen zijn dat ze duurzaam zijn, kleurvast en een lange levensduur hebben.

Betonnen dakpannen

In tegenstelling tot de keramische variant worden deze pannen niet gebakken maar zijn ze gemaakt van uitgehard cement.  Het voordeel hiervan is dat ze erg snel klaar zijn en gemakkelijk te plaatsen. Dit versnelt het proces daarom enorm. Daarnaast zijn ze erg milieuvriendelijk door het feit dat ze niet gebakken hoeven te worden en het materiaal 100% recyclebaar is. Aan nadeel aan deze dakpannen ligt hem in de toplaag die erg gevoelig is voor slijtage. Hierdoor heeft u sneller last van kleurverlies of een groene aanslag. Dit is relatief simpel op te lossen door de dakpannen te voorzien van een acryl beschermlaag, dit raden wij dan ook ten zeerste aan.

De Dakcentrale heeft jarenlange ervaring en expertise opgebouwd om u van professioneel advies te voorzien. Neemt u gerust contact op via ons contactformulier of via 03 325 15 16  om te zien welke oplossing voor uw project geschikt is. U kan bij ons terecht voor al uw dakwerken in Deurne, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Merksem, Ekeren en Schoten.

Contacteer ons voor een gratis offerte.